Wednesday, April 11, 2012

Vi har blivit med Braai ( Grill )

Låt mig ta er med på denna braai resa.
Vi åker till Makro ( motsvarande Rusta hemma ). Oscar har läst på grundligt om olika märken och modeller och diskuterat det med alla kompisarna här nere. Alla är ju rörande överens om att det är Weber som gäller. Sagt och gjort.
Vi köper lite annat smått o gott på Makro också, typ stekspade, äpplen, tvättmedel, mjölk, kött att grilla på kvällen, Knorr minestrone soppa m.m. Allt detta lägger vi i vagnen som vi kör till kassan. Vi lastar upp på bandet och damen i kassan blippar in allt ( långsamt såklart ). Vi frågar om det finns några påsar att stoppa varorna i? Ikket! Nähä, tänker att detta är ett av de tillfällen att tänka T.I.A ( This is Africa ). Kassörskan ber om betalning: 14.999 Rand??? Ursäkta? Inte för att jag vet mycket om grillar men en Weber för ca 13000 låter lite i dyraste laget. Men hon var väldigt säker på sin sak så vi fick debattera med henne lite fram och tillbaka innan hon till slut gav sig och sa att det nog blivit fel. You think?
Ut till BMW'n med vår otroligt otympliga last. Alla p-vakter blev ju till sig när de såg oss och såg sin chans att tjäna en hacka på två vita idioter som trodde att de skulle få in det här paketet i bagaget på en BMW. En man var extra snabb och stog typ med armarna i kors vid bilen när vi kom och frågande om vi behövde hjälp med ett leende på läpparna? Macho Oscar: " No thanks, we're good"
Men det var vi ju inte alls. Det var den lilla svarta mannen som med sina bara händer slet upp plastbanden som omgav grill kartongen och fick in den i bilen. Tack för det!

Så kom vi hem, då började ju kalaset om - Allt skulle ju upp i lägenheten!



Väl uppe kastar sig Oscar över Braaien och den är monterad på 10 minuter. 



 Men vad händer när vi ska koppla in gasen? Munstrycket passar inte. Yiiippiiieee.

Så det blev stekt kött.


Jag åt vitt rostat bröd med oliv olja och salt. Min diet de senaste 5 dagarna pg.a magsjuka. 



Medan hela detta drama pågår uppe hos oss, är den svarta Maiden ute på gården och leker med det vita barnet ( Har ni sett eller läst The Help / Niceville ).



Hoppas Ni haft en härlig Påsk. 

Kramar från oss

No comments:

Post a Comment