Monday, January 23, 2012

"T.I.A"

Vi har nyligen flyttat vårt kontor till ett nytt område. Detta är en flytt som planerats länge och nu innebär att vi sitter i en nybyggd kontorsbyggnad i en stadsdel som heter Rosebank. Vi är ett relativt litet kontor och tydligen har någon i företaget haft väldigt starka åsikter om vad vi skulle - och inte skulle - ha på kontoret.
En av sakerna som vi inte skulle ha var ett separat rum där telekombolaget och tillika det statliga monopolet ”Telkom” kunde installera sina teleprylar. ”Nej, nej, oss lurar ni inte” sa säkert en Gen Re-anställd. Jag föreställer mig att Telkom, som inte är speciellt vana vid att få sina krav avvisade (monopol som ni kanske minns), säkerligen höll god min och sa ”inga problem, vi klarar oss utan rummet”. Det var nu sex veckor sedan vi flyttade in och vi har fortfarande inga fungerande telefoner.
En annan sak som vi inte skulle ha var en rörelsedetektorer som automatisk släcker ljuset på kontoret om ingen är där. Ganska standard och mycket bra ur en miljösynpunkt eftersom ljuset aldrigt är tänt i onödan. ”Nej, nej, oss lurar ni inte” sa en anställd i Gen Re säkert och vägrade betala den extra avgiften för detta. ”Inga problem”, sa byggherren. ”Vi klarar det trots att ert sexmannakontor är den enda som inte vill ha detta i en byggnad som rymmer 400”.
Det var nu ett par dagar sedan som vi insåg att det inte installerats någon strömbrytare alls på kontoret och att ljuset varit tänt sex veckor i sträck. Vi har fortfarande ingen aning om hur vi ska släcka ljuset.
När jag påpekade ovanstående två saker för en kollega så sa han bara förkortningen som är titel på detta inlägget. ”T.I.A” – ”This Is Africa”. Vänj dig vid det.

No comments:

Post a Comment