Wednesday, September 11, 2013

Constitution Hill och Venezuelansk brunch

I helgen var i en sväng i centrala Johannesburg tillsammans med Katarina och Dalu, Cajsa och Peiman. Vi besökte bland annat Constitution Hill - ett gammalt fängelse och idag verksam författningsdomstol.


Isoleringscellerna



Fängelset byggdes 1892 och skulle husera vita manliga fångar. 1896 byggde Paul Kruger (samma snubbe som skapade Kruger Park) en mur runt fängelset så det blev ett fort, med syfte att skydda sig mot britter under Anglo-Boerkriget. Senare byggdes fängelset ut och inkluderade kvinnor och natives. Fängelset stängde 1983 och sedan 1995 har en av Sydafrikas domstolar varit verksamma innanför murarna.

  Kända fångar i fortet var Nelson Mandela och Mahatma Gandhi.


Utsikt från fängelsemuren







Efter Constitution Hill åkte vi till ett område som heter Newtown. Här lyckades vi pricka in en musiktävling och fick underhållning av de här sköna snubbarna som vunnit tävlingen. 



De som inte vann var lika glada för det och dansade på.

Grafittivägg i Newtown


Kvällen avslutades med en konsert med jazzmusikern Hugh Masakela. 
Ber om ursäkt för suddiga bilder.



På söndagen var vi hemma hos Dubraska, min kollega från Venezuela, och hennes man Clinton på brunch. Det bjöds på Venezuelanska läckerheter som Arepas, som ni ser på bilden nedan, med olika fyllning, varm choklad och kaffe från Venezuela... kaffet var gjort med socialism (hecho en socialismo).




Venezuelanskt spel. Det gäller att få den gula koppen att fastna på toppen av pinnen - med en hand. 


Värdinnan visar sina kastanjett-kunskaper.


Hoppas ni också hade en trevlig helg!

No comments:

Post a Comment