Monday, September 1, 2014

Söndagshike i Groenkloof

Utanför Pretoria ligger ett reservat som heter Groenkloof som är poppis för vandring och mountain biking. Vi var där förra helgen med Renee och Dave för en liten hike.

 1895 utsåg dåvarande president Paul Kruger området till Afrikas allra första djurreservat med syfte att skydda den blyga Oribin och andra bockar som jägare börjat skjuta av.

I början av 1900-talet börjades dock mark hyras ut till pappersindustrin som skövlade träd på området. Vilket resulterat i att det fortfarand einte finns inte så mycket träd kvar och de jobbar på att återställa bushen i området igen. På 90-talet flyttades giraff, gnu, impala, kudu och struts till Groenkloof. Vad hände med Oribin? Ingen aning. Vet inte ens vad det är för djur så fick googla. Här har vi den. 


Den kallas blekbock på svenska har jag läst mig till. Vi såg inga.


Vi var vågliga och tog en tur off road. Egentligen var vi hungriga som tusan så vi letade mest efter kortaste vägen tillbaka...


Jag och Oscar var i parken precis när vi flyttade till SA och då såg vi både giraff, zebra och gnu men denna gången såg vi bara en ensam struts.


Belöningen efter vår hike var en lunch-braai i efterlängtad vårsol.


Vi kom hem när solen började gå ner. Vi kan inte klaga på utsikten från vår balkong!!!


No comments:

Post a Comment